Derslere Devam Hakkında

Başlama Tarihi :   06.09.2024 Bitiş Tarihi :   31.12.2024

Derslere Devam Hakkında Duyuru

Fakültemiz, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Ön Lisans ve Lisans Eğitim-Öğretim Ve Sınav Yönetmeliği kapsamında eğitim-öğretime devam etmektedir.

Söz konusu Yönetmeliğin 32. maddesine göre:

(1) Her öğrenci teorik derslerin en az % 70'ine, uygulamaların en az %80'ine katılmak zorundadır. Bu koşulu yerine getirmeyen öğrenci, o dersin yarıyıl/yılsonu sınavına giremez.

(2) Ders sorumluları ad okuyarak, imza toplayarak veya bir başka yöntemle yoklama yapar. Bu yoklamalar en az iki yıl saklanır.

(3) Alt yarıyıllardan devam zorunluluğu olan dersleri alan öğrenciler, ders saatlerinde çakışma olması ve aynı derslerin aynı veya farklı birimin başka programlarında açık olması durumunda ders sorumlularının uygun görüşü ve ilgili yönetim kurulunun onayı ile saati çakışmayan derse devam edebilirler ve bu dersin sınavlarına girebilirler. Bu derslerden aldıkları notlar sorumlu olduğu dersler için geçerli kabul edilir.

(4) Sağlık raporu sunulması veya herhangi bir başka mazeret belirtilmesi devam zorunluluğunu ortadan kaldırmaz.

(5) Öğrenci, başarısız olduğu ders/dersleri tekrar alır. Devamsızlık nedeniyle yarıyıl/yılsonu sınavına giremeyen öğrenci derse devam etmek ve açılacak ara sınavlara katılmak zorundadır. Daha önce devam yükümlülüğünü yerine getiren ancak başarısızlık nedeniyle ders tekrarı olan öğrencilerin önceki ara sınav notları geçerli değildir.

(6) Teorik ve uygulamalı derslerde devam şartını yerine getirip, yarıyıl/yılsonu ve bütünleme sınavında başarısız olan öğrencilerin bu derslerin bir sonraki yıl tekrarında devam şartı aranıp aranmayacağı fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarının kurul kararları ile düzenlenir.

Öğrencilerimizin -mağduriyet yaşamamaları için- yukarıda yer verilen Yönetmelik hükümleri doğrultusunda, derslere devam konusunda hassasiyet göstermesi gerekmektedir.

Yukarı