Genel Tanıtım


Fakültemiz Hakkında

Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi, 03.07.2017 tarih ve 30113 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 29.05.2017 tarih ve 2017/10404 sayılı Bakanlar Kurulu kararı kurulmuştur. Kuruluşundan bugüne nitelikli bir akademik kadro oluşturma misyonu doğrultusunda öğretim elemanı alımları yapılmış ve eğitim öğretime hazır hale getirilmiştir. Halihazırda fakültemiz kadrosunda Kamu Hukuku ve Özel Hukuk bölümlerinde görev almakta olan 1 profesör, 2 doçent, 4 doktor öğretim üyesi ve 44 araştırma görevlisi olmak üzere 51 akademik personel bulunmaktadır. Akademik ve idari kadronun teşekkülünün ardından fakültemiz öğrencileri ile buluşmaya hazır hale gelmiş ve 2022-2023 eğitim öğretim yılında 60 öğrenci alarak eğitime başlamıştır.

SCÜ Hukuk Fakültesi’nde Özel Hukuk ve Kamu Hukuku olmak üzere iki bölüm ve bu bölümlere bağlı on dört anabilim dalı bulunmaktadır. Yükseköğretim Genel Kurulu’nun 17.08.2022 tarihli kararı ile fakültemiz Özel Hukuk Bölümü altında on beşinci anabilim dalı olarak Bilişim ve Teknoloji Hukuku Anabilim Dalı açılmasına karar verilmiştir.

Fakültemizin eğitim süresi dört yıl olup eğitim dili Türkçedir. Fakülte müfredatında öğrencilere zorunlu derslerin yanı sıra alanlarında uzmanlaşma yolunu açacak zengin seçimlik ders imkanları sunulmaktadır. Teorik derslere ek olarak öğrencilerimize dış paydaşlarımız olan adliyeler, hukuk büroları ve barolar gibi hukukun uygulama alanlarında bulunma ve alanında temayüz etmiş kişilerle bir araya gelme imkanı sunulmaktadır. Aynı zamanda hukuk uygulama atölyeleri, araştırma projeleri ve bilimsel yarışmalara aktif katılım ile öğrencilerin uygulamaya dönük yetkinliklerinin geliştirilmesine katkı sağlanmaktadır. Ulusal ve uluslararası hukukta yetkinlik kazanma adına fakültemiz, ülkenin ve dünyanın farklı hukuk fakültelerinde eğitim almak isteyen öğrencilerine Erasmus (yaz stajı olarak), Farabi ve Mevlana gibi öğrenci değişim programlarına katılım imkanı da sunmaktadır.

Fakülte binamız merkez kampüs içerisinde hem üniversitenin sosyal ve kültürel tesislerine hem de şehrin her bölgesine ulaşımın kolaylıkla sağlandığı bir konumda yer almaktadır. Fakültemiz bünyesinde yapımı devam etmekte olan okuma salonu, konferans salonu ve farazi duruşma salonu bulunmaktadır. Ayrıca yerli ve yabancı literatüre ve süreli yayınlara yer veren kapsamlı bir kütüphane kazandırılmasına ilişkin hazırlıklar yürütülmektedir. 

Yukarı