Dekanın Mesajı

Kıymetli Öğrencilerimiz:

Yaklaşık yarım asırlık geçmişi ile ülkemizin köklü ve deneyimli üniversiteleri arasında yer alan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi bünyesinde 2017 yılında kurulan Fakültemiz, 2022-2023 eğitim öğretim döneminde ilk öğrencilerini kabul ederek eğitim hayatına başlamıştır.  Fakültemiz mensup olduğu üniversitenin köklü geçmişinin verdiği güç ve birikimden destek alarak öğrenci odaklı bir eğitim sunmak amacıyla bünyesinde yetişmekte olan genç bir akademisyen ekibi barındıran ve giderek büyüyen güçlü bir akademik kadro tesis etmiştir. Fakültemizin öğretim kadrosu hukukçu yetiştirmenin önemini benimsemiş, idealist ve öğretimin yanında eğitime ve uygulama eğitime de gereken önemi veren akademisyenlerden oluşmaktadır. Aynı zamanda kadromuzda öğrenci sayısına yakın öğretim elemanının bulunması sayesinde, öğrencilerimiz bire bir eğitim ve danışmanlık imkanına kavuşmaktadır. Hukukçu kimliğinin tesisine ve hukuk eğitiminin kalitesine önem veren fakültemiz 60 öğrenci ile başladığı eğitim hayatına, kalitesini koruma ve öğrencilerinin büyük amfiler içerisindeki kalabalıklar arasında kaybolmasını önleme adına az sayıda öğrenci alımı ile devam etmeyi ve uygulamalı eğitim faaliyetlerini yoğunlaştırarak devam etmeyi amaçlamaktadır.

Tarihi ve kültürel bir dokuyla harmanlanmış kadim şehir Sivas’ın merkezinde, geçmişten aldığı güç ile geleceğe yön veren, medeniyet değerlerimiz ve evrensel hukuk ilkeleri ışığında fikir ve bilgi üreten, çok yönlü ve hukukun üstünlüğünü benimsemiş bireyler yetiştirmek için tüm çabasını ortaya koyan fakültemizde sizleri görmekten memnuniyet duyarız.

Prof. Dr. Ali TAŞKIN- Dekan V.