Başlama Tarihi :   06.09.2024 Bitiş Tarihi :   31.10.2024

2024-2025 Eğitim Öğretim Yılı

GÜZ DÖNEMİ

1. Eylül 2024)

I- Fakültemiz 2024-2025 Eğitim Öğretim yılı ders kayıtları 9- 13 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır. (Danışman onayları 12-15 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacaktır).

Fakültemiz 1. sınıf müfredatında yer alan dersler:

• Hukuka Giriş
  • Medeni Hukuk
  • Anayasa Hukuku
  • Felsefe ve Sosyoloji
  • İslam Hukuku
  • Roma Hukuku
  • Türk Dili I
  • Yabancı Dil I
  • AİİT I

Bunlardan Türk Dili I, Yabancı Dil I ve AİİT I dersleri Uzaktan Eğitim yoluyla yürütülecektir. Diğer dersler yüz yüze yürütülecektir.

Fakültemiz 2. Sınıf müfredatında yer alan:

• Borçlar Hukuku Genel Hükümler
  • Ceza Hukuku Genel Hükümler
  • İdare Hukuku
  • Devletler Genel Hukuku
  • Hukuk Felsefesi ve Sosyolojisi
  • Türk Hukuk Tarihi

Dersleri zorunlu dersler olduğundan, bu derslerin seçilmesi zorunludur.

Fakültemiz 3. Sınıf müfredatında yer alan:

• Borçlar Hukuku Özel Hükümler,
  • Ceza Hukuku Özel Hükümler,
  • Medeni Usul Hukuku,
  • Ticaret Hukuku,
  • Eşya Hukuku,
  • Vergi Hukuku,
  • İdari Yargılama Hukuku,
  • Tüketici Hukuku

Dersleri zorunlu dersler olduğundan, bu derslerin seçilmesi zorunludur.

II- Öğrencilerimiz, her dönem için en az bir seçmeli ders almak zorundadır.

1- Sınıf Öğrencilerimizin:

• Mikro İktisat                                (En fazla 30 Kişi)
  • Genel Muhasebe                          (En fazla 30 Kişi)
  • Medeniyet Tarihi                         (En fazla 30 Kişi)

2- Sınıf Öğrencilerimizin:

- Anayasa Yargısı                               (En Fazla 35 öğrenci)

- Hukukta Etkili İletişim                    (En Fazla 35 öğrenci)

- Hukuk ve Sinema I                          (En Fazla 35 öğrenci)

- Suç ve Ceza Felsefesi                      (En Fazla 35 öğrenci)

3- Sınıf Öğrencilerimizin

- Kamu Hukuku Alanında

- Kriminoloji (En fazla 25 öğrenci)

- Kabahatler Hukuku (En fazla 25 öğrenci)

- Özel Hukuk Alanında

- Uluslararası Ticaret Hukuku (En fazla 25 öğrenci)

Derslerinden en az birisini seçmesi gerekmektedir. Derslerinden en az birisini seçmesi gerekmektedir. Birden fazla ders seçmek isteyen öğrencilerimizin, seçtikleri (seçmeli) dersin haftalık ders programındaki saatlerinin çakışıp çakışmadığını incelemesi gerekmektedir.

- 3. sınıf öğrencilerimizden, kamu hukuku veya özel hukuk alanına ilgisi olan öğrencilerimizin 3. sınıfta bu alanlara ilişkin seçmeli derslerden birden fazlasını seçebilmesi mümkündür (Aynı alandan birden fazla ders seçilebileceği gibi hem kamu hukuku alanından hem de özel hukuk alanından da ders seçilebilir).

- 3. Sınıf Bahar ve 4. Sınıf Güz-Bahar dönemlerinde de seçmeli dersler, Kamu Hukuku Alanı ve Özel Hukuk Alanı olmak üzere her iki alanda ayrı ayrı ve birden fazla ders biçiminde açılacak olup bu alanlardan herhangi birisine daha fazla ilgi duyan öğrencilerimizin ilgi duydukları alana yoğunlaşacak şekilde ders seçebilmeleri mümkündür.

III- Güz dönemi dersleri, 16 Eylül 2024 (Pazartesi) tarihinde başlayacaktır. Haftalık ders programı ayrıca ilan edilmiştir.

Uzaktan eğitim hakkında bilgi için https://uzaktanegitim.cumhuriyet.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

1- Sınıf Ders Kayıt Danışmanları

- Arş. Gör. Zeliha Büşra TANIR       (zbusratanir@cumhuriyet.edu.tr)

- Arş. Gör. Aslıhan OKÇU                 (aslihanokcu@cumhuriyet.edu.tr)

2- Sınıf Ders Kayıt Danışmanları

- Arş. Gör. Fuat İdar BURSA            (idarbursa@cumhuriyet.edu.tr)

- Arş. Gör. Ali Said ÇİMEN              (alisaidcimen@cumhuriyet.edu.tr)

3- Sınıf Ders Kayıt Danışmanları

- Arş. Gör. Şeyma CENGİZ              (seymacengiz@cumhuriyet.edu.tr)

- Arş. Gör. Yahya GÜDENDEDE    (ygudendede@cumhuriyet.edu.tr)

Ders kayıtlarıyla ilgili her türlü sorun veya bilgi için ders kayıt danışmanlarıyla Öğrenci Bilgi Sistemi mesaj panosu veya yukarıda belirtilen kurumsal e posta adresleri üzerinden iletişim kurulması gerekmektedir.