Farazi Dava ve Duruşma Yarışması 2024

Haber Tarihi :   03.06.2024

Farazi Dava ve Duruşma Yarışması (2024)

Fakültemiz tarafından 31 Mayıs 2024 tarihinde Farazi Dava ve Duruşma Yarışması (Ceza Hukuku Olayı) düzenlenmiştir. 2. Sınıf öğrencilerimizin katıldığı yarışmanın yarı final ve final aşamaları Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda gerçekleştirilmiştir.

Sözlü aşamada (duruşmalarda) Sivas Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı (ve aynı zamanda Sivas 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı) Ahmet SOYCAN, Sivas Cumhuriyet Savcısı Halil ÇALIK ve Sivas Barosu mensuplarından Av. Enes AKPUNAR jüri (mahkeme heyeti) olarak görev yapmıştır.

Yarışmayı Buse GÜRLEYÜK, Sevilay AKTEPE ve Saliha ARIKAN’dan oluşan 3 Numaralı Takım Birinci ve Esra YILDIZ, Berfin Pehlivan ve Pınar KELEŞ’ten oluşan 4 Numaralı Takım ise İkinci olarak tamamlamıştır.

En iyi sözlü sunum yapan öğrenci (takım sözcüsü) olarak ise 3 Numaralı Takım üyesi Buse GÜRLEYÜK seçilmiştir.

Yarışmaya katılan, duruşmaları takip eden ve duruşma organizasyonunda görev alan bütün öğrencilerimize, akademik ve idare personelimize, değerli jüri üyelerimize ve Fakültemiz faaliyetlerine desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Hasan UĞURLU ve Sivas Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanımız Ahmet SOYCAN ile Sivas Baro Başkanımız Fatih SEVİM’e ve bütün Adliye ve Baro çalışanlarımıza teşekkür ederiz.

Yukarı